De ECB belooft om, tussen september 2014 en juni 2016, elk kwartaal aan de banken die dit wensen liquide middelen te verstrekken tegen een aantrekkelijk tarief.

De banken moeten dit geld echter aanwenden om leningen te verstrekken aan ondernemingen en gezinnen, met uit- zondering van hypotheekleningen.

Via deze maatregelen wil de centrale bank volgens Belfius Bank de kredietvraag stimuleren om de economie te ondersteunen. Al deze maatregelen vormen een pleidooi voor een omgeving van lage rentevoeten over een langere periode. Beleggen op korte termijn blijkt volgens BelfIus Bank dan ook meer dan ooit een weinig lonende strategie te zijn.

De ECB belooft om, tussen september 2014 en juni 2016, elk kwartaal aan de banken die dit wensen liquide middelen te verstrekken tegen een aantrekkelijk tarief. De banken moeten dit geld echter aanwenden om leningen te verstrekken aan ondernemingen en gezinnen, met uit- zondering van hypotheekleningen. Via deze maatregelen wil de centrale bank volgens Belfius Bank de kredietvraag stimuleren om de economie te ondersteunen. Al deze maatregelen vormen een pleidooi voor een omgeving van lage rentevoeten over een langere periode. Beleggen op korte termijn blijkt volgens BelfIus Bank dan ook meer dan ooit een weinig lonende strategie te zijn.