De beleggers beginnen stilaan uit te kijken naar de publicatie van de bedrijfsresultaten. Op de valutamarkten noteert de euro opnieuw hoger.

Zoals verwacht heeft de Japanse centrale bank vanmorgen nieuwe stimulerende maatregelen aangekondigd, de Bank of Japan zal op haar beurt staatsobligaties inkopen.

Daarnaast werd zoals verwacht een inflatie-doelwit van 2% vooropgesteld. De regering van Shinzo Abe wil zo eindelijk komaf maken met het tijdperk van deflatie.

In eerste reactie verzwakte de koers van de yen, maar bekendheid van de zaak betekende ook ditmaal het einde van het vermaak. Inmiddels heeft de yen zich weer wat herpakt, maar dat betekent niet dat de onrust op de valutamarkten al volledig is verdwenen.

De beleggers beginnen stilaan uit te kijken naar de publicatie van de bedrijfsresultaten. Op de valutamarkten noteert de euro opnieuw hoger. Zoals verwacht heeft de Japanse centrale bank vanmorgen nieuwe stimulerende maatregelen aangekondigd, de Bank of Japan zal op haar beurt staatsobligaties inkopen. Daarnaast werd zoals verwacht een inflatie-doelwit van 2% vooropgesteld. De regering van Shinzo Abe wil zo eindelijk komaf maken met het tijdperk van deflatie. In eerste reactie verzwakte de koers van de yen, maar bekendheid van de zaak betekende ook ditmaal het einde van het vermaak. Inmiddels heeft de yen zich weer wat herpakt, maar dat betekent niet dat de onrust op de valutamarkten al volledig is verdwenen.