De fiscale klip heeft de valutamarkten geruime tijd op stelten gezet, onder andere in de vorm van een forse verzwakking van de dollarkoers.

Die daalden met meer dan 4% tegenover de euro, maar in de afgelopen dagen was er sprake van short-covering. De koers van de dollar krabbelde met andere woorden weer recht. Vanmorgen noteert de euro weer in de buurt van 1,30 dollar.

De vraag is nu natuurlijk hoe ver de koers van de euro kan wegzakken. Steven Englander, global head of G10 FX strategy bij Citigroup, heeft een technisch verkoopsignaal voor de euro gekregen. Het eerstvolgende koersdoel ligt nu iets boven het niveau van 1,29 dollar.

De fiscale klip heeft de valutamarkten geruime tijd op stelten gezet, onder andere in de vorm van een forse verzwakking van de dollarkoers. Die daalden met meer dan 4% tegenover de euro, maar in de afgelopen dagen was er sprake van short-covering. De koers van de dollar krabbelde met andere woorden weer recht. Vanmorgen noteert de euro weer in de buurt van 1,30 dollar. De vraag is nu natuurlijk hoe ver de koers van de euro kan wegzakken. Steven Englander, global head of G10 FX strategy bij Citigroup, heeft een technisch verkoopsignaal voor de euro gekregen. Het eerstvolgende koersdoel ligt nu iets boven het niveau van 1,29 dollar.