De Europese Centrale Bank liet tijdens haar maandelijkse vergadering weten het voornaamste rentetarief ongewijzigd te laten op 1%. Dit was conform de marktverwachting.

De president van de Centrale Bank, Trichet, gaf aan dat een rentestap na de volgende bijeenkomst in april mogelijk is, vanwege de toegenomen inflatierisico's.

De rente zal dan mogelijk met 0,25% omhoog geschroefd worden. Dit nieuws leidde er volgens ABN Amro toe dat de euro steeg tot 1,398, het hoogste niveau sinds november vorig jaar.

De Europese Centrale Bank liet tijdens haar maandelijkse vergadering weten het voornaamste rentetarief ongewijzigd te laten op 1%. Dit was conform de marktverwachting. De president van de Centrale Bank, Trichet, gaf aan dat een rentestap na de volgende bijeenkomst in april mogelijk is, vanwege de toegenomen inflatierisico's. De rente zal dan mogelijk met 0,25% omhoog geschroefd worden. Dit nieuws leidde er volgens ABN Amro toe dat de euro steeg tot 1,398, het hoogste niveau sinds november vorig jaar.