De stijging van de koers van de euro heeft alles te maken met de verklaringen van ECB-voorzitter Trichet gisterennamiddag. Die sloot niet uit dat de rente in de eurozone mogelijk al in april naar omhoog gaat.

Vanmorgen werd voor een euro 1,3958 dollar betaald, ten opzichte van een slotkoers van 1,3969 dollar gisterenavond in New York. Daar werd een piek bereikt op 1,3974 dollar.

Yuji Saito, director foreign-exchange department bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Tokio, is er zeker van dat de ECB haar basisrente volgende maand gaat verhogen. Voor 2011 als geheel gaat hij uit van een rentestijging met driekwart procent.

De stijging van de koers van de euro heeft alles te maken met de verklaringen van ECB-voorzitter Trichet gisterennamiddag. Die sloot niet uit dat de rente in de eurozone mogelijk al in april naar omhoog gaat. Vanmorgen werd voor een euro 1,3958 dollar betaald, ten opzichte van een slotkoers van 1,3969 dollar gisterenavond in New York. Daar werd een piek bereikt op 1,3974 dollar. Yuji Saito, director foreign-exchange department bij Credit Agricole Corporate & Investment Bank in Tokio, is er zeker van dat de ECB haar basisrente volgende maand gaat verhogen. Voor 2011 als geheel gaat hij uit van een rentestijging met driekwart procent.