Aan de pluszijde waren er beperkte winsten voor Bekaert en AB-InBev. Op de valutamarkten maakte de euro eens te meer een goede beurt, de koers van de Europese eenheidsmunt is doorgestegen tot het hoogste niveau sinds 2011. De koers wordt ondersteund door de verwachting dat het ergste van de eurocrisis achter de rug is.

Maar de stijging van de euro heeft ook te maken met de spanningen die al enkele weken op de valutamarkten heersen. De dollar daalde vandaag ten opzichte van de munten van de 16 belangrijkste valuta's, de beleggers vrezen dat de FED een wijziging in het programma ter inkoop van obligaties zal aankondigen.

Aan de pluszijde waren er beperkte winsten voor Bekaert en AB-InBev. Op de valutamarkten maakte de euro eens te meer een goede beurt, de koers van de Europese eenheidsmunt is doorgestegen tot het hoogste niveau sinds 2011. De koers wordt ondersteund door de verwachting dat het ergste van de eurocrisis achter de rug is. Maar de stijging van de euro heeft ook te maken met de spanningen die al enkele weken op de valutamarkten heersen. De dollar daalde vandaag ten opzichte van de munten van de 16 belangrijkste valuta's, de beleggers vrezen dat de FED een wijziging in het programma ter inkoop van obligaties zal aankondigen.