Euro-obligaties zouden namelijk de geloofwaardigheid van landen met een triple A-rating kunnen ondermijnen. Norbert Aul, rates strategist bij RBC Capital Markets in Londen, kan Merkel op dat vlak geen ongelijk geven.

Aul merkte op dat de zwakte van de Duitse staatsobligaties gisteren onlosmakelijk verbonden was met de geruchten dat nu toch de emissie van eurobonds zou worden overwogen.

Volgens Bild zou Duitsland onder bepaalde voorwaarden toch akkoord zijn met die e-bonds, maar dat gerucht bleek dus op los zand te berusten.

Euro-obligaties zouden namelijk de geloofwaardigheid van landen met een triple A-rating kunnen ondermijnen. Norbert Aul, rates strategist bij RBC Capital Markets in Londen, kan Merkel op dat vlak geen ongelijk geven. Aul merkte op dat de zwakte van de Duitse staatsobligaties gisteren onlosmakelijk verbonden was met de geruchten dat nu toch de emissie van eurobonds zou worden overwogen. Volgens Bild zou Duitsland onder bepaalde voorwaarden toch akkoord zijn met die e-bonds, maar dat gerucht bleek dus op los zand te berusten.