Franck Dixmier, Chief Investment Officer Europe Fixed Income bij Allianz Global Investors, stelt dat de zwakke economische groei in de eurozone, in combinatie met de zeer lage inflatie hiervoor de belangrijkste oorzaken zijn.

"Dit klimaat is zeer gunstig voor obligatiemarkten. Dat wordt nog versterkt door de Europese Centrale Bank wier toewijding aan een ruim monetair beleid ervoor heeft gezorgd dat er een nieuwe fase van financiële repressie aanbreekt in de eurozone."

Volgens Dixmier is het klimaat voor obligaties nog steeds fundamenteel gunstig, maar het zal moeilijk zijn voor de vastrentende markten in de eurozone om de positieve ontwikkeling van het eerste halfjaar te herhalen.

Dixmier: "Bij de huidige waarderingen kun je je afvragen of beleggers niet zelfgenoegzaam zijn geworden. Kijk alleen al naar de extreem lage volatiliteit in alle segmenten De lethargie die daardoor op de vastrentende markten is ontstaan, zorgt ervoor dat nieuws dat normaal geleid zou hebben tot significante marktbewegingen, nu met schouderophalen wordt ontvangen."

Franck Dixmier, Chief Investment Officer Europe Fixed Income bij Allianz Global Investors, stelt dat de zwakke economische groei in de eurozone, in combinatie met de zeer lage inflatie hiervoor de belangrijkste oorzaken zijn. "Dit klimaat is zeer gunstig voor obligatiemarkten. Dat wordt nog versterkt door de Europese Centrale Bank wier toewijding aan een ruim monetair beleid ervoor heeft gezorgd dat er een nieuwe fase van financiële repressie aanbreekt in de eurozone." Volgens Dixmier is het klimaat voor obligaties nog steeds fundamenteel gunstig, maar het zal moeilijk zijn voor de vastrentende markten in de eurozone om de positieve ontwikkeling van het eerste halfjaar te herhalen. Dixmier: "Bij de huidige waarderingen kun je je afvragen of beleggers niet zelfgenoegzaam zijn geworden. Kijk alleen al naar de extreem lage volatiliteit in alle segmenten De lethargie die daardoor op de vastrentende markten is ontstaan, zorgt ervoor dat nieuws dat normaal geleid zou hebben tot significante marktbewegingen, nu met schouderophalen wordt ontvangen."