Sommige analisten verwachten dat de Europese Centrale Bank al in het tweede kwartaal zal worden verhoogd, waar eerst op een renteverhoging tijdens het vierde kwartaal werd gerekend.

Voor een euro werd vanmorgen in Tokio 1,3860 dollar betaald, ten opzichte van een slotniveau van 1,3866 gisterenavond in New York. Woensdag werd een piek bereikt op 1,3891 dollar.

Kurt Magnus, executive director currency sales bij Nomura Holdings Inc. in Sidney, is van mening dat de ECB de inflatie al kan aanpakken nu de economische groei een solidere basis heeft gekregen.

Sommige analisten verwachten dat de Europese Centrale Bank al in het tweede kwartaal zal worden verhoogd, waar eerst op een renteverhoging tijdens het vierde kwartaal werd gerekend. Voor een euro werd vanmorgen in Tokio 1,3860 dollar betaald, ten opzichte van een slotniveau van 1,3866 gisterenavond in New York. Woensdag werd een piek bereikt op 1,3891 dollar. Kurt Magnus, executive director currency sales bij Nomura Holdings Inc. in Sidney, is van mening dat de ECB de inflatie al kan aanpakken nu de economische groei een solidere basis heeft gekregen.