Toch heeft de euro zich in de afgelopen dagen hersteld van de dieptepunten die eerder deze week werden opgetekend. President van Europese Centrale Bank Jean-Claude Trichet slaagde er gisteren toch in om de rust op de valutamarkten wat te doen terugkeren.

Vanmorgen kostte een euro 1,3205 dollar, tegenover een slotniveau van 1,3209 dollar gisterenavond in New York. Op weekbasis is de euro met 0,30% verzwakt tegenover de dollar.

Yuki Sakasai, currency strategist bij Barclays Bank Plc in Tokio, merkt echter op dat de ECB er niet volledig in geslaagd is om de marktverwachtingen in te lossen. Dat kan betekenen dat de koers in de komende dagen weer onder druk kan komen te staan.

Toch heeft de euro zich in de afgelopen dagen hersteld van de dieptepunten die eerder deze week werden opgetekend. President van Europese Centrale Bank Jean-Claude Trichet slaagde er gisteren toch in om de rust op de valutamarkten wat te doen terugkeren. Vanmorgen kostte een euro 1,3205 dollar, tegenover een slotniveau van 1,3209 dollar gisterenavond in New York. Op weekbasis is de euro met 0,30% verzwakt tegenover de dollar. Yuki Sakasai, currency strategist bij Barclays Bank Plc in Tokio, merkt echter op dat de ECB er niet volledig in geslaagd is om de marktverwachtingen in te lossen. Dat kan betekenen dat de koers in de komende dagen weer onder druk kan komen te staan.