Het is de eerste keer dat de Europese Centrale Bank vergadert na de publicatie van de resultaten van de stress tests van de Europese banken. Er zal daarom ook vooral worden uitgekeken naar de commentaar op die stress tests.

Volgende week (dinsdag 10 augustus) is er dan de FED-meeting, waarbij de Amerikaanse centrale bank gaat reageren op de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand juli.

Die worden volgende vrijdag gepubliceerd en in geval van tegenvallende cijfers is het niet uitgesloten dat de FED opnieuw maatregelen gaat aankondigen om de monetaire politiek te versoepelen. Daarbij wordt op de eerste plaats aan quantative easing gedacht.

Het is de eerste keer dat de Europese Centrale Bank vergadert na de publicatie van de resultaten van de stress tests van de Europese banken. Er zal daarom ook vooral worden uitgekeken naar de commentaar op die stress tests. Volgende week (dinsdag 10 augustus) is er dan de FED-meeting, waarbij de Amerikaanse centrale bank gaat reageren op de publicatie van de werkloosheidscijfers voor de maand juli. Die worden volgende vrijdag gepubliceerd en in geval van tegenvallende cijfers is het niet uitgesloten dat de FED opnieuw maatregelen gaat aankondigen om de monetaire politiek te versoepelen. Daarbij wordt op de eerste plaats aan quantative easing gedacht.