Het enige wat de Europese Centrale Bank in de huidige omstandigheden volgens professor Stefan Duchateau nog kan doen is een strikte conditie verbinden aan het verstrekken van liquiditeiten, met name dat de opgenomen middelen (die quasi gratis en in overvloedige mate ter beschikking worden gesteld) dienen te worden aangewend in de vorm van kredieten aan bedrijven. Hoe dan ook is dit een zinvolle maatregel (die overigens onmiddellijk werd overgenomen door de Chinese Centrale Bank).

Of het paard nu wél wil drinken, blijft echter een open vraag. Goed nieuws voor wie graag lage rentetarieven ziet op lange termijn (Europese) obligaties ... Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Het enige wat de Europese Centrale Bank in de huidige omstandigheden volgens professor Stefan Duchateau nog kan doen is een strikte conditie verbinden aan het verstrekken van liquiditeiten, met name dat de opgenomen middelen (die quasi gratis en in overvloedige mate ter beschikking worden gesteld) dienen te worden aangewend in de vorm van kredieten aan bedrijven. Hoe dan ook is dit een zinvolle maatregel (die overigens onmiddellijk werd overgenomen door de Chinese Centrale Bank). Of het paard nu wél wil drinken, blijft echter een open vraag. Goed nieuws voor wie graag lage rentetarieven ziet op lange termijn (Europese) obligaties ... Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.