Op de valutamarkten heeft de euro in de afgelopen dagen zijn opmars verder gezet. Gisteren werd daarbij de kaap van 1,35 dollar overschreden, vanmorgen werd een nieuwe poging gewaagd om die te doorbreken. Sommige analisten verwachten dat de euro in één ruk verder zal doorstijgen tot 1,40 dollar of zelfs daarboven.

Deze evolutie wordt in Europa met argusogen gevolgd. De te dure euro dreigt namelijk de Europese economie, die het al moeilijk heeft, nog verder in het defensief te duwen. Vraag is echter wat de Europese Centrale Bank kan doen om de opmars van de euro af te remmen.

Op de valutamarkten heeft de euro in de afgelopen dagen zijn opmars verder gezet. Gisteren werd daarbij de kaap van 1,35 dollar overschreden, vanmorgen werd een nieuwe poging gewaagd om die te doorbreken. Sommige analisten verwachten dat de euro in één ruk verder zal doorstijgen tot 1,40 dollar of zelfs daarboven. Deze evolutie wordt in Europa met argusogen gevolgd. De te dure euro dreigt namelijk de Europese economie, die het al moeilijk heeft, nog verder in het defensief te duwen. Vraag is echter wat de Europese Centrale Bank kan doen om de opmars van de euro af te remmen.