De valutahandelaren vrezen dat de meeting weinig of niets gaat opleveren, waardoor de crisis in de eurozone nog grotere proporties kan gaan aannemen. Gouverneur Masaaki Shirakawa van de Japanse centrale bank waarschuwde daar vanmorgen nog voor.

Vanmorgen werd voor een euro in Tokio 1,3340 dollar betaald, ten opzichte van een slotniveau van 1,3388 dollar afgelopen vrijdag in New York. Vrijdag werd op 1,3457 dollar overigens een piek bereikt sinds 14 december.

Joseph Capurso, currency strategist in Sidney bij Commonwealth Bank of Australia, is van mening dat de belegger er nog altijd beter aan doet om zijn euro's te verkopen. Hij gelooft niet dat er op korte termijn een oplossing voor de begrotingscrisis gaat komen.

De valutahandelaren vrezen dat de meeting weinig of niets gaat opleveren, waardoor de crisis in de eurozone nog grotere proporties kan gaan aannemen. Gouverneur Masaaki Shirakawa van de Japanse centrale bank waarschuwde daar vanmorgen nog voor. Vanmorgen werd voor een euro in Tokio 1,3340 dollar betaald, ten opzichte van een slotniveau van 1,3388 dollar afgelopen vrijdag in New York. Vrijdag werd op 1,3457 dollar overigens een piek bereikt sinds 14 december. Joseph Capurso, currency strategist in Sidney bij Commonwealth Bank of Australia, is van mening dat de belegger er nog altijd beter aan doet om zijn euro's te verkopen. Hij gelooft niet dat er op korte termijn een oplossing voor de begrotingscrisis gaat komen.