Ook de Spaanse aarzeling om Europese hulp te vragen tempert toch wat het optimisme. Het is volgens Belfius Reserach dan ook niet verwonderlijk dat de Spaanse rente terug hoger klom, waardoor de druk op de Spaanse begrotingsontsporing verder toeneemt.

ECB moet beleid verder zetten

Geduld van de operatoren ten opzichte van de eurozone houdt aan
De enorme deleveraging die de Europese banken, volgens het IMF, nog moeten verder zetten toont aan dat de financiële sector nog niet in staat is om haar rol als financier van de economie ten volle te spelen. De ECB moet dan ook haar niet conventioneel beleid onverstoord voortzetten.

Het geduld van de operatoren ten aanzien van de eurozone houdt aan omdat men volgens Belfius Reserach toch bevreesd is
voor de ECB die niet zou aarzelen om haar vuurkracht maximaal te gebruiken. Bijgevolg moet de euro in staat zijn om zich boven de 1,30 USD te nestelen in de komende maanden.

Ook de Spaanse aarzeling om Europese hulp te vragen tempert toch wat het optimisme. Het is volgens Belfius Reserach dan ook niet verwonderlijk dat de Spaanse rente terug hoger klom, waardoor de druk op de Spaanse begrotingsontsporing verder toeneemt. ECB moet beleid verder zettenGeduld van de operatoren ten opzichte van de eurozone houdt aan De enorme deleveraging die de Europese banken, volgens het IMF, nog moeten verder zetten toont aan dat de financiële sector nog niet in staat is om haar rol als financier van de economie ten volle te spelen. De ECB moet dan ook haar niet conventioneel beleid onverstoord voortzetten. Het geduld van de operatoren ten aanzien van de eurozone houdt aan omdat men volgens Belfius Reserach toch bevreesd is voor de ECB die niet zou aarzelen om haar vuurkracht maximaal te gebruiken. Bijgevolg moet de euro in staat zijn om zich boven de 1,30 USD te nestelen in de komende maanden.