De Amerikaanse universiteitsprofessor Nouriel Roubini vindt dat een zeer gevaarlijke aanpak. De centrale bank loopt namelijk het risico veel te laat te komen. Volgens Roubini moet niet alleen de rente omlaag, maar ook de koers van de euro. Daarnaast moet de economie zo snel mogelijk gestimuleerd worden.

De euro steeg van 1,20 naar 1,37 dollar tussen juli en februari, om vervolgens weer terug te vallen tot in de buurt van 1,30 euro. De koers van de euro staat volgens Roubini echter nog veel te hoog om de landen uit de Europese periferie nieuwe zuurstof te geven. De euro moet 10, 20 tot 30% lager om de economie te ondersteunen.

De Amerikaanse universiteitsprofessor Nouriel Roubini vindt dat een zeer gevaarlijke aanpak. De centrale bank loopt namelijk het risico veel te laat te komen. Volgens Roubini moet niet alleen de rente omlaag, maar ook de koers van de euro. Daarnaast moet de economie zo snel mogelijk gestimuleerd worden. De euro steeg van 1,20 naar 1,37 dollar tussen juli en februari, om vervolgens weer terug te vallen tot in de buurt van 1,30 euro. De koers van de euro staat volgens Roubini echter nog veel te hoog om de landen uit de Europese periferie nieuwe zuurstof te geven. De euro moet 10, 20 tot 30% lager om de economie te ondersteunen.