De yen daalde opnieuw tegenover de dollar, dit als gevolg van speculatie dat de Japanse centrale bank tussenbeide wil komen om een verdere stijging van de koers van de yen af t remmen.

Vorige week intervenieerde de Bank of Japan voor het eerst in meer dan zes jaar. Kyodo News meent te weten dat de centrale bank ook vandaag opnieuw tussenbeide is gekomen.

De Japanse Vice Finance Minister Fumihiko Igarashi ontkende geruchten over nieuwe interventies, maar gaf toe niet te zullen toelaten dat de Japanse export te lijden krijgt onder een te sterke munt.

De yen daalde opnieuw tegenover de dollar, dit als gevolg van speculatie dat de Japanse centrale bank tussenbeide wil komen om een verdere stijging van de koers van de yen af t remmen. Vorige week intervenieerde de Bank of Japan voor het eerst in meer dan zes jaar. Kyodo News meent te weten dat de centrale bank ook vandaag opnieuw tussenbeide is gekomen. De Japanse Vice Finance Minister Fumihiko Igarashi ontkende geruchten over nieuwe interventies, maar gaf toe niet te zullen toelaten dat de Japanse export te lijden krijgt onder een te sterke munt.