Als deze toestand nog een tijdje aanhoudt zal de ECB mogelijk met woorden of daden de EUR naar beneden proberen te krijgen. Dat zou betekenen dat er via ltro's of lagere rentes weer meer geld in het systeem komt, wat dan weer de aandelenmarkten verder kan ondersteunen.

Vanmorgen geeft de euro licht terrein prijs, maar de Europese eenheidsmunt houdt stand boven het niveau van 1,37 dollar. De Europese beurzen zijn vanmorgen min of meer stabiel geopend, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar is bij de belangrijkste beursindices.

Als deze toestand nog een tijdje aanhoudt zal de ECB mogelijk met woorden of daden de EUR naar beneden proberen te krijgen. Dat zou betekenen dat er via ltro's of lagere rentes weer meer geld in het systeem komt, wat dan weer de aandelenmarkten verder kan ondersteunen. Vanmorgen geeft de euro licht terrein prijs, maar de Europese eenheidsmunt houdt stand boven het niveau van 1,37 dollar. De Europese beurzen zijn vanmorgen min of meer stabiel geopend, zonder dat er per saldo een duidelijke richting zichtbaar is bij de belangrijkste beursindices.