Hij maakte die voorspelling naar aanleiding van het feit dat de koers van de euro was teruggevallen tot in de buurt van het niveau van 1,15 dollar. Dessauer merkte toen op dat de Europese problemen compleet uit de hand waren gelopen.

Inmiddels is de koers van de euro weer opgelopen tot in de buurt van 1,25 dollar. Betekent dit dat de problemen in de eurozone zijn opgelost? De meeste analisten denken van niet, maar Dessauer is een andere mening toegedaan.

De situatie ziet er veel beter uit, waarbij er zelfs kans is dat Griekenland een wanbetaling van zijn schulden zal weten te voorkomen. Bovendien lijken de Europese regeringen er van overtuigd dat er fors moet bezuinigd worden.

De crisis heeft bovendien een opsteker meegebracht, in de vorm van de overtuiging dat er op Europees vlak moet worden samengewerkt. Mogelijk gaat de begrotingscrisis structurele veranderingen met zich meebrengen en die zouden de euro kunnen redden.

Hij maakte die voorspelling naar aanleiding van het feit dat de koers van de euro was teruggevallen tot in de buurt van het niveau van 1,15 dollar. Dessauer merkte toen op dat de Europese problemen compleet uit de hand waren gelopen. Inmiddels is de koers van de euro weer opgelopen tot in de buurt van 1,25 dollar. Betekent dit dat de problemen in de eurozone zijn opgelost? De meeste analisten denken van niet, maar Dessauer is een andere mening toegedaan. De situatie ziet er veel beter uit, waarbij er zelfs kans is dat Griekenland een wanbetaling van zijn schulden zal weten te voorkomen. Bovendien lijken de Europese regeringen er van overtuigd dat er fors moet bezuinigd worden. De crisis heeft bovendien een opsteker meegebracht, in de vorm van de overtuiging dat er op Europees vlak moet worden samengewerkt. Mogelijk gaat de begrotingscrisis structurele veranderingen met zich meebrengen en die zouden de euro kunnen redden.