Zowel Japan, het Verenigd Koninkrijk en ook de Verenigde Staten proberen hun economie aan te zwengelen via een goedkopere munt.

De JPY is stilaan zijn statuut van vluchtheuvel aan het verliezen na de daling met ruim 10% anticiperend op het nieuw regeringsbeleid en rekeninghoudend met de oplopende handelsbalansproblemen.

Het GBP en de USD gaan gebukt onder de ontspoorde overheidsfinanciën.

Een snelle oplossing is ondenkbaar tenzij men opteert voor een recessiescenario. Indien deze landen via hun betere groei succes boeken en de wereldeconomie stimuleren zou.

Zowel Japan, het Verenigd Koninkrijk en ook de Verenigde Staten proberen hun economie aan te zwengelen via een goedkopere munt. De JPY is stilaan zijn statuut van vluchtheuvel aan het verliezen na de daling met ruim 10% anticiperend op het nieuw regeringsbeleid en rekeninghoudend met de oplopende handelsbalansproblemen. Het GBP en de USD gaan gebukt onder de ontspoorde overheidsfinanciën. Een snelle oplossing is ondenkbaar tenzij men opteert voor een recessiescenario. Indien deze landen via hun betere groei succes boeken en de wereldeconomie stimuleren zou.