De forse stijging van de beurskoersen gisteren in Europa had uiteraard alles te maken met de verwachting dat de Europese Centrale Bank volgende week op haar beurt de basisrente zal verlagen. De vraag is echter met hoeveel die basisrente, die nu nog 0,75% bedraagt, zal worden verlaagd.

Mogelijk zal de ECB worden gedwongen, naar het voorbeeld van de Amerikaanse en de Japanse centrale bank, om de rente tot nul te laten zakken.

Tegen die achtergrond kan het baissepotentieel voor de euro nog aanzienlijk zijn, een terugval richting 1,25 dollar behoort alleszins tot de mogelijkheden.

De forse stijging van de beurskoersen gisteren in Europa had uiteraard alles te maken met de verwachting dat de Europese Centrale Bank volgende week op haar beurt de basisrente zal verlagen. De vraag is echter met hoeveel die basisrente, die nu nog 0,75% bedraagt, zal worden verlaagd. Mogelijk zal de ECB worden gedwongen, naar het voorbeeld van de Amerikaanse en de Japanse centrale bank, om de rente tot nul te laten zakken. Tegen die achtergrond kan het baissepotentieel voor de euro nog aanzienlijk zijn, een terugval richting 1,25 dollar behoort alleszins tot de mogelijkheden.