Seiya Nakajima, chief economist in Tokio bij Itochu Corporation, is van mening dat de risico's voor de Amerikaanse economie nog steeds aan de onderzijde liggen en dat kan op de koers van de dollar blijven wegen.

Hij verwacht niet dat de rentevoeten in de huidige omstandigheden kunnen worden verhoogd. Eerder was er wel van uitgegaan dat de FED op relatief korte termijn de rente zou gaan verhogen.

Economen van Goldman Sachs Group verwachten dat de FED binnenkort een nieuw programma voor de inkoop van active gaat aankondigen, mogelijk voor een bedrag van 1000 miljard dollar. Het ziet er dus naar uit dat quantitative easing 2 niet lang op zich zal laten wachten.

Seiya Nakajima, chief economist in Tokio bij Itochu Corporation, is van mening dat de risico's voor de Amerikaanse economie nog steeds aan de onderzijde liggen en dat kan op de koers van de dollar blijven wegen. Hij verwacht niet dat de rentevoeten in de huidige omstandigheden kunnen worden verhoogd. Eerder was er wel van uitgegaan dat de FED op relatief korte termijn de rente zou gaan verhogen. Economen van Goldman Sachs Group verwachten dat de FED binnenkort een nieuw programma voor de inkoop van active gaat aankondigen, mogelijk voor een bedrag van 1000 miljard dollar. Het ziet er dus naar uit dat quantitative easing 2 niet lang op zich zal laten wachten.