De ECB blijft intussen volgens professor Stefan Duchateau op haast aandoenlijke wijze haar best doen om de economie op basis van monetaire maatregelen van de nodige zuurstof te voorzien. Op rentevlak zijn haar wapens intussen bijna uitgeput.

De doelstelling van het extreem lage renteniveau is eenduidig: door de beleidsrente op een zeer laag peil te dwingen wordt er enerzijds voldoende liquiditeit in het bancaire systeem voorzien, terwijl de rabiaat lage interbancaire tarieven de banken ervan moeten weerhouden om de gecreëerde liquide middelen op mekaars balansen te herplaatsen.

Hierdoor zouden kredieten aan de industrie en de KMO-sector aan aantrekkelijkheid moeten winnen. Zouden moeten ... Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De ECB blijft intussen volgens professor Stefan Duchateau op haast aandoenlijke wijze haar best doen om de economie op basis van monetaire maatregelen van de nodige zuurstof te voorzien. Op rentevlak zijn haar wapens intussen bijna uitgeput. De doelstelling van het extreem lage renteniveau is eenduidig: door de beleidsrente op een zeer laag peil te dwingen wordt er enerzijds voldoende liquiditeit in het bancaire systeem voorzien, terwijl de rabiaat lage interbancaire tarieven de banken ervan moeten weerhouden om de gecreëerde liquide middelen op mekaars balansen te herplaatsen. Hierdoor zouden kredieten aan de industrie en de KMO-sector aan aantrekkelijkheid moeten winnen. Zouden moeten ... Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.