Europa komt volgens professor Stefan Duchateau veel minder snel uit de startblokken, vooral omdat de opgelegde besparingen de inspanningen om de economie op een hoger groeipad te brengen in belangrijke mate neutraliseren. Maar deze besparingen zijn helaas nodig en nuttig in het kader van de stabilisatie van de Eurozone.

De kritiek op het Spartaanse begrotingsbeleid is vanzelfsprekend begrijpelijk maar is tegelijk ook simplistisch: Een ontreddering van de Eurozone zoals in 2010-2011 zou immers oneindig veel meer kosten. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Europa komt volgens professor Stefan Duchateau veel minder snel uit de startblokken, vooral omdat de opgelegde besparingen de inspanningen om de economie op een hoger groeipad te brengen in belangrijke mate neutraliseren. Maar deze besparingen zijn helaas nodig en nuttig in het kader van de stabilisatie van de Eurozone. De kritiek op het Spartaanse begrotingsbeleid is vanzelfsprekend begrijpelijk maar is tegelijk ook simplistisch: Een ontreddering van de Eurozone zoals in 2010-2011 zou immers oneindig veel meer kosten. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.