Vanmorgen kostte een euro in Tokio nog 1,3859 dollar, wat het hoogste niveau is sinds 4 februari. Gisterenavond in New York werd er gehandeld aan een koers van 1,3839 dollar.

Naoto Minatogawa, currency analyst in Tokio bij Himawari Securities Inc, ziet de dollarkoers op korte termijn verder verzwakken. Hij sluit niet uit dat de kaap van 1,40 dollar voor de euro op korte termijn kan worden bereikt.

De Dollar Index, die door de IntercontinentalExchange Inc wordt gebruikt als maatstaf voor de kracht of de sterkte van de dollar, bereikte gisteren het laagste punt sinds 20 januari.

Vanmorgen kostte een euro in Tokio nog 1,3859 dollar, wat het hoogste niveau is sinds 4 februari. Gisterenavond in New York werd er gehandeld aan een koers van 1,3839 dollar. Naoto Minatogawa, currency analyst in Tokio bij Himawari Securities Inc, ziet de dollarkoers op korte termijn verder verzwakken. Hij sluit niet uit dat de kaap van 1,40 dollar voor de euro op korte termijn kan worden bereikt. De Dollar Index, die door de IntercontinentalExchange Inc wordt gebruikt als maatstaf voor de kracht of de sterkte van de dollar, bereikte gisteren het laagste punt sinds 20 januari.