Algemeen wordt verwacht dat de eerste reactie negatief zal zijn, maar vervolgens zullen de komende gebeurtenissen afgewacht worden.

Op basis van de futures gaan de belangrijkste Europese indices zoals de DAX ongeveer 2% moeten inleveren. Op de valutamarkten gaf de euro vanmorgen bijna 1,50% prijs.

Angus Gluskie, managing director bij White Funds Management, is van mening dat het reddingsplan voor Cyprus onvermijdelijk was geworden.

Er is echter een precedent gevormd dat veel beleggers de stuipen op het lijf dreigt te jagen. Gluskie gelooft niettemin dat het Cyprus-effect op de financiële markten van beperkte duur zal zijn.

Hij gelooft dat veel beleggers een excuus zoeken om een golf van winstnemingen op gang te brengen. Gezien zijn grootte is Cyprus een verwaarloosbare factor, Gluskie verwacht dat de situatie in China van veel doorslaggevender aard zal zijn. Als het daar misloopt, zijn de gevolgen niet te overzien.

Algemeen wordt verwacht dat de eerste reactie negatief zal zijn, maar vervolgens zullen de komende gebeurtenissen afgewacht worden. Op basis van de futures gaan de belangrijkste Europese indices zoals de DAX ongeveer 2% moeten inleveren. Op de valutamarkten gaf de euro vanmorgen bijna 1,50% prijs. Angus Gluskie, managing director bij White Funds Management, is van mening dat het reddingsplan voor Cyprus onvermijdelijk was geworden. Er is echter een precedent gevormd dat veel beleggers de stuipen op het lijf dreigt te jagen. Gluskie gelooft niettemin dat het Cyprus-effect op de financiële markten van beperkte duur zal zijn. Hij gelooft dat veel beleggers een excuus zoeken om een golf van winstnemingen op gang te brengen. Gezien zijn grootte is Cyprus een verwaarloosbare factor, Gluskie verwacht dat de situatie in China van veel doorslaggevender aard zal zijn. Als het daar misloopt, zijn de gevolgen niet te overzien.