FED-voorzitter Mario Draghi reageert daarmee op de publicatie van enkele tegenvallende macro-economische cijfers. De vraag is echter of een lagere rente de economie nog kan aanzwengelen, het probleem situeert zich eerder bij de banken die weigerachtig staan om kredieten toe te staan.

De beurzen worden uiteraard aangevoerd door de renteverlaging, de Euro Stoxx 50 is van in de min snel in de plus gesprongen. Momenteel wint deze overkoepelende index ruim 1%. Op de valutamarkten is de koers van de euro anderzijds teruggevallen tot onder 1,34 dollar.

FED-voorzitter Mario Draghi reageert daarmee op de publicatie van enkele tegenvallende macro-economische cijfers. De vraag is echter of een lagere rente de economie nog kan aanzwengelen, het probleem situeert zich eerder bij de banken die weigerachtig staan om kredieten toe te staan. De beurzen worden uiteraard aangevoerd door de renteverlaging, de Euro Stoxx 50 is van in de min snel in de plus gesprongen. Momenteel wint deze overkoepelende index ruim 1%. Op de valutamarkten is de koers van de euro anderzijds teruggevallen tot onder 1,34 dollar.