De greenback bereikte een nieuw dieptepunt tegenover de yen voor de afgelopen 15 jaar. Morgen maakt de Amerikaanse centrale bank het verslag van haar meeting van 21 september bekend.

Mitul Kotecha, head of global foreign-exchange strategy bij Credit Agricole CIB in Hong Kong, is van mening dat de dollar in de komende maanden gestadig zal blijven verzwakken.

Kotecha waarschuwt dat een verruiming van de politiek van quantitative easing al minstens deels in de dollarkoers verrekend zit. Technische opwaartse correcties in de dollarkoers zijn dus mogelijk.

De greenback bereikte een nieuw dieptepunt tegenover de yen voor de afgelopen 15 jaar. Morgen maakt de Amerikaanse centrale bank het verslag van haar meeting van 21 september bekend. Mitul Kotecha, head of global foreign-exchange strategy bij Credit Agricole CIB in Hong Kong, is van mening dat de dollar in de komende maanden gestadig zal blijven verzwakken. Kotecha waarschuwt dat een verruiming van de politiek van quantitative easing al minstens deels in de dollarkoers verrekend zit. Technische opwaartse correcties in de dollarkoers zijn dus mogelijk.