De Amerikaanse centrale bank zou met andere woorden quantative easing 2 voorbereiden. Mogelijk wordt daarover meer bekendgemaakt op de volgende FED-meeting van 2 november.

Vanmorgen werd de euro verhandeld aan 1,3580 dollar, tegenover een slotniveau van 1,3585 dollar gisterenavond in New York. De stijging is vooral indrukwekkend omdat de dollar weinig respijt krijgt, de klim zet zich door zonder enige tussenpauze.

De euro steeg ook tegenover de yen, dit in reactie op de publicatie van het Tankan-rapport. Junichi Makino, senior economist bij het Daiwa Institute of Research Ltd. in Tokio, merkt op dat de dollar op een kwartaalverlies afstevent.

Morgen is namelijk de laatste handelsdag van het derde kwartaal. De economische verzwakking laat voor de dollar niet veel goeds verhopen in het vierde kwartaal.

De Amerikaanse centrale bank zou met andere woorden quantative easing 2 voorbereiden. Mogelijk wordt daarover meer bekendgemaakt op de volgende FED-meeting van 2 november. Vanmorgen werd de euro verhandeld aan 1,3580 dollar, tegenover een slotniveau van 1,3585 dollar gisterenavond in New York. De stijging is vooral indrukwekkend omdat de dollar weinig respijt krijgt, de klim zet zich door zonder enige tussenpauze. De euro steeg ook tegenover de yen, dit in reactie op de publicatie van het Tankan-rapport. Junichi Makino, senior economist bij het Daiwa Institute of Research Ltd. in Tokio, merkt op dat de dollar op een kwartaalverlies afstevent. Morgen is namelijk de laatste handelsdag van het derde kwartaal. De economische verzwakking laat voor de dollar niet veel goeds verhopen in het vierde kwartaal.