Dat betekent dat de Euro Stoxx 50 niet kon standhouden boven het niveau van 2700.

Uiteindelijk kon de BEL 20 weer standhouden boven het psychologisch belangrijk niveau van 2500. Delhaize was de sterkste stijger binnen de index, zonder dat er een duidelijke reden voor deze prestatie voorhanden was. Anderzijds moet GdF Suez bijna 2% prijsgeven.

Op de valutamarkten valt het gedrag van de euro op. De Europese eenheidsmunt moest aanvankelijk wat terrein prijsgeven, maar herpakte zich in de loop van de dag.

De meeste analisten verwachten niet dat de Europese Centrale Bank volgende donderdag haar basisrente zal verlagen.

Dat betekent dat de Euro Stoxx 50 niet kon standhouden boven het niveau van 2700. Uiteindelijk kon de BEL 20 weer standhouden boven het psychologisch belangrijk niveau van 2500. Delhaize was de sterkste stijger binnen de index, zonder dat er een duidelijke reden voor deze prestatie voorhanden was. Anderzijds moet GdF Suez bijna 2% prijsgeven. Op de valutamarkten valt het gedrag van de euro op. De Europese eenheidsmunt moest aanvankelijk wat terrein prijsgeven, maar herpakte zich in de loop van de dag. De meeste analisten verwachten niet dat de Europese Centrale Bank volgende donderdag haar basisrente zal verlagen.