De oorzaak van de zwakte van de euro was een bericht in de Wall Street Journal dat de Spaanse bank Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A. problemen zou hebben om 1 miljard dollar in schulden te financieren.

De valutahandelaren stellen echter vast dat de koers van de euro onder druk blijft staan en dat er nog altijd geld wegvloeit richting dollar of richting andere belangrijke valuta's. Ook de centrale banken wereldwijd zouden posities in dollars afbouwen.

Volgens de Financial Times zou ook China zijn posities in euro's herbekijken. De Chinezen zouden zich in toenemende mate zorgen maken over de oplopende tekorten op de Europese begrotingen.

Het bericht over mogelijke problemen bij BBVA versterkt de vrees dat de besmetting van de Europese schuldencrisis de financiële sector in de eurozone verder kan destabiliseren.

De oorzaak van de zwakte van de euro was een bericht in de Wall Street Journal dat de Spaanse bank Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A. problemen zou hebben om 1 miljard dollar in schulden te financieren. De valutahandelaren stellen echter vast dat de koers van de euro onder druk blijft staan en dat er nog altijd geld wegvloeit richting dollar of richting andere belangrijke valuta's. Ook de centrale banken wereldwijd zouden posities in dollars afbouwen. Volgens de Financial Times zou ook China zijn posities in euro's herbekijken. De Chinezen zouden zich in toenemende mate zorgen maken over de oplopende tekorten op de Europese begrotingen. Het bericht over mogelijke problemen bij BBVA versterkt de vrees dat de besmetting van de Europese schuldencrisis de financiële sector in de eurozone verder kan destabiliseren.