De president van de Europese Commissie Jose Manuel Barroso verklaarde gisterenavond in een interview met CNBC dat het op de eerste plaats de plicht is van de lidstaten zelf om hun financiën in orde te brengen. Zij alleen zijn bevoegd om hun begroting te bewaken.

Maar Barroso voegde daar meteen aan toe dat ze kunnen rekenen op geld van de Europese Unie om die lastige klus te klaren. Barroso sprak in dat verband van een joint venture, beide partijen zullen eendrachtig samenwerken om het project tot een goede einde te brengen.

De president van de Europese Commissie Jose Manuel Barroso verklaarde gisterenavond in een interview met CNBC dat het op de eerste plaats de plicht is van de lidstaten zelf om hun financiën in orde te brengen. Zij alleen zijn bevoegd om hun begroting te bewaken. Maar Barroso voegde daar meteen aan toe dat ze kunnen rekenen op geld van de Europese Unie om die lastige klus te klaren. Barroso sprak in dat verband van een joint venture, beide partijen zullen eendrachtig samenwerken om het project tot een goede einde te brengen.