Dennis Gartman, uitgever van de "The Gartman Letter", is er van overtuigd dat de dollar in de komende weken sterk zal blijven.

De dollar zal op de eerste plaats stijgen ten opzichte van het pond, maar ook ten opzichte van de euro.

Gartman staat overigens niet alleen in zijn overtuiging, ook andere analisten denken dat de euro verder zal verzwakken ten opzichte van de dollar.

Het team valutaspecialisten van Societe Generale gelooft dat we aan de vooravond van een jarenlange periode van appreciatie van de dollar staan.

Het groene biljet wordt onder andere ondersteund door het gegeven dat de dollar de wereldreservemunt is waardoor Bernanke de kans krijgt om de rente absurd laag te houden.

Dennis Gartman, uitgever van de "The Gartman Letter", is er van overtuigd dat de dollar in de komende weken sterk zal blijven. De dollar zal op de eerste plaats stijgen ten opzichte van het pond, maar ook ten opzichte van de euro. Gartman staat overigens niet alleen in zijn overtuiging, ook andere analisten denken dat de euro verder zal verzwakken ten opzichte van de dollar. Het team valutaspecialisten van Societe Generale gelooft dat we aan de vooravond van een jarenlange periode van appreciatie van de dollar staan. Het groene biljet wordt onder andere ondersteund door het gegeven dat de dollar de wereldreservemunt is waardoor Bernanke de kans krijgt om de rente absurd laag te houden.