Alan Ruskin, analist bij Deutsche Bank AG, is van mening dat er zich weinig alternatieven voor de euro aanbieden. Het is dus niet zo dat de Europese eenheidsmunt een sterke munt is.

Eerder moet er worden gesproken van een dollarzwakte. De euro wordt in de huidige omstandigheden als een soort veilige vluchtheuvel beschouwd, hoewel dit gegeven in het licht van de begrotingscrisis als relatief moet worden ervaren.

Ruskin is daarom van mening dat de euro kan stijgen tot 1,39 à 1,40 dollar, veel verder zal het stijgingspotentieel waarschijnlijk niet reiken.

In de huidige omstandigheden op de valutamarkten is sterkte een relatief begrip, iedereen heeft de bedoeling om de eigen munt te laten ontwaarden.

Alan Ruskin, analist bij Deutsche Bank AG, is van mening dat er zich weinig alternatieven voor de euro aanbieden. Het is dus niet zo dat de Europese eenheidsmunt een sterke munt is. Eerder moet er worden gesproken van een dollarzwakte. De euro wordt in de huidige omstandigheden als een soort veilige vluchtheuvel beschouwd, hoewel dit gegeven in het licht van de begrotingscrisis als relatief moet worden ervaren. Ruskin is daarom van mening dat de euro kan stijgen tot 1,39 à 1,40 dollar, veel verder zal het stijgingspotentieel waarschijnlijk niet reiken. In de huidige omstandigheden op de valutamarkten is sterkte een relatief begrip, iedereen heeft de bedoeling om de eigen munt te laten ontwaarden.