Wegens deze argumenten gaat Dexia er van uit dat de Amerikaanse dollar volgend jaar een deel van het sinds begin juni 2010 verloren terrein (toen 1 euro nog 1,19 dollar waard was) op de euro zal heroveren.

Pas vanaf het einde van 2011 zal de euro misschien opnieuw beginnen te appreciëren tegenover de Amerikaanse dollar.

Naarmate de Europese begrotingsinspanningen hun vruchten zullen afwerpen en de overheidstekorten zullen verminderen, zal de vrees over de schuldencrisis in de eurozone afnemen (maar niet verdwijnen).

Er zal dan ook meer duidelijkheid zijn over het permanente reddingsfonds voor eurolanden met financieringsproblemen, wat de onrust op de financiële markten misschien kan verminderen.

Wegens deze argumenten gaat Dexia er van uit dat de Amerikaanse dollar volgend jaar een deel van het sinds begin juni 2010 verloren terrein (toen 1 euro nog 1,19 dollar waard was) op de euro zal heroveren. Pas vanaf het einde van 2011 zal de euro misschien opnieuw beginnen te appreciëren tegenover de Amerikaanse dollar. Naarmate de Europese begrotingsinspanningen hun vruchten zullen afwerpen en de overheidstekorten zullen verminderen, zal de vrees over de schuldencrisis in de eurozone afnemen (maar niet verdwijnen). Er zal dan ook meer duidelijkheid zijn over het permanente reddingsfonds voor eurolanden met financieringsproblemen, wat de onrust op de financiële markten misschien kan verminderen.