Barclays Capital merkt op dat het verre van zeker is hoe de politieke situatie in Spanje en Italië zich zal ontwikkelen. In beide landen is een schandaal losgebarsten waarvan de omvang voorlopig moeilijk valt in te schatten. Een verdere uitbreiding van de schandalen kan de risico-appetijt bij de beleggers doen afnemen.

Volgens het analistenteam van Barclays hadden de beleggers leren leven met de economische problemen in de eurozone, maar kwamen de politieke problemen als een complete verrassing.

Anderzijds was de euro na de recente stijgingsfase duidelijk rijp voor een correctie. De munt kan terugvallen tot 1,32-1,33 dollar als gevolg van de schandalen.

Barclays Capital merkt op dat het verre van zeker is hoe de politieke situatie in Spanje en Italië zich zal ontwikkelen. In beide landen is een schandaal losgebarsten waarvan de omvang voorlopig moeilijk valt in te schatten. Een verdere uitbreiding van de schandalen kan de risico-appetijt bij de beleggers doen afnemen. Volgens het analistenteam van Barclays hadden de beleggers leren leven met de economische problemen in de eurozone, maar kwamen de politieke problemen als een complete verrassing. Anderzijds was de euro na de recente stijgingsfase duidelijk rijp voor een correctie. De munt kan terugvallen tot 1,32-1,33 dollar als gevolg van de schandalen.