Enkel boven dit niveau breekt een nieuwe periode van dollarsterkte aan die de index in een eerste fase tot de vorige top van 88,70 punten zal terugbrengen. De afgelopen weken kende de dollarindex een lichte terugval.

Maar met de Spaanse problemen kreeg de dollar opnieuw de wind in rug. Leleux houdt de positie in de UUP-tracker aan, met een sttop loss van 78,09 punten.

Het analistenteam is van oordeel dat de dollarindex aan het uitbodemen is. Een korte dip tot een nieuw dieptepunt onder 70 punten is nog niet volledig uitgesloten, maar als de dollarindex de komende maanden boven de de sterke weerstanden op 88 - 90 punten kan overwinnen, ziet de toekomst er zeer goed uit voor de dollar.

Hou rekening met de Spaanse schuldperikelen

Vorige maand schreef Leleux in haar valutarapport: "Het niveau dat we hier in de gaten houden, is 1,2974. Koop de

dollar onder 1,2974 !". De dollar heeft de aanval op dit cruciale steunniveau voor de euro ingezet. Met de Spaanse schuldperikelen in het achterhoofd zal deze steun er kortelings aan moeten geloven.

Kortetermijnbewegingen buiten beschouwing gelaten, zijn we van oordeel dat de dollar zich verder zal versterken t.o.v. de euro. Een verdere daling in 2012 richting 1,18 - 1,20 USD voor 1 EUR blijft ons hoofdscenario."

Enkel boven dit niveau breekt een nieuwe periode van dollarsterkte aan die de index in een eerste fase tot de vorige top van 88,70 punten zal terugbrengen. De afgelopen weken kende de dollarindex een lichte terugval. Maar met de Spaanse problemen kreeg de dollar opnieuw de wind in rug. Leleux houdt de positie in de UUP-tracker aan, met een sttop loss van 78,09 punten. Het analistenteam is van oordeel dat de dollarindex aan het uitbodemen is. Een korte dip tot een nieuw dieptepunt onder 70 punten is nog niet volledig uitgesloten, maar als de dollarindex de komende maanden boven de de sterke weerstanden op 88 - 90 punten kan overwinnen, ziet de toekomst er zeer goed uit voor de dollar.Hou rekening met de Spaanse schuldperikelen Vorige maand schreef Leleux in haar valutarapport: "Het niveau dat we hier in de gaten houden, is 1,2974. Koop de dollar onder 1,2974 !". De dollar heeft de aanval op dit cruciale steunniveau voor de euro ingezet. Met de Spaanse schuldperikelen in het achterhoofd zal deze steun er kortelings aan moeten geloven. Kortetermijnbewegingen buiten beschouwing gelaten, zijn we van oordeel dat de dollar zich verder zal versterken t.o.v. de euro. Een verdere daling in 2012 richting 1,18 - 1,20 USD voor 1 EUR blijft ons hoofdscenario."