Mansoor Mohi-uddin, in Singapore global head of currency strategy bij UBS, is van mening dat dit al in de komende drie tot zes maanden gaat gebeuren. Op lange termijn bedraagt de 'fair value' voor de euro ongeveer 1,20 dollar.

Een koers van de euro boven 1,40 dollar zou heel wat schade aan de Europese economie kunnen aanrichten, aldus nog Mansoor Mohi-uddin. Europa is economisch gezien gebaat bij een zwakke en niet bij een sterke munt.

Bovendien was het analistenteam van UBS verbaasd te vernemen dat veel beleggers er van overtuigd zijn dat de problemen in de Europese periferie weinig invloed gaan hebben op de koers van de euro. Het staat volgens Mansoor Mohi-uddin buiten kijf dat dit wel het geval gaat zijn.

Op 4 november bereikte de euro een piek op 1,4282 dollar, of het hoogste niveau sinds 20 januari. De kans lijkt klein dat dit niveau op korte termijn nog kan worden bereikt.

Mansoor Mohi-uddin, in Singapore global head of currency strategy bij UBS, is van mening dat dit al in de komende drie tot zes maanden gaat gebeuren. Op lange termijn bedraagt de 'fair value' voor de euro ongeveer 1,20 dollar. Een koers van de euro boven 1,40 dollar zou heel wat schade aan de Europese economie kunnen aanrichten, aldus nog Mansoor Mohi-uddin. Europa is economisch gezien gebaat bij een zwakke en niet bij een sterke munt. Bovendien was het analistenteam van UBS verbaasd te vernemen dat veel beleggers er van overtuigd zijn dat de problemen in de Europese periferie weinig invloed gaan hebben op de koers van de euro. Het staat volgens Mansoor Mohi-uddin buiten kijf dat dit wel het geval gaat zijn. Op 4 november bereikte de euro een piek op 1,4282 dollar, of het hoogste niveau sinds 20 januari. De kans lijkt klein dat dit niveau op korte termijn nog kan worden bereikt.