Alan Ruskin, hoofd foreign-exchange strategie bij Royal Bank of Scotland Group, is van mening dat de onrust in de eurozone onvermijdelijk op de koers van de euro moet gaan wegen.

De aangekondigde bezuinigingen gaan hoe dan ook de economische groei afremmen, waardoor het scenario van een harde landing voor de euro mogelijk wordt.

Ruskin sluit zelfs niet uit dat de euro op weg is naar pariteit met de dollar, wat zou betekenen dat 1 euro nog 1 dollar waard is. Hij ziet de euro tegen het einde van het jaar wegzakken tot 1,1650 dollar.

Volgend jaar kan dat dan 1,14 dollar worden. Deze week is de koers van de euro al met 1,20% gedaald.

Stuart Thomson, fondsbeheerder bij Ignis Asset Management in Glasgow, is van mening dat een aantal centrale banken al zijn gestopt met het kopen van euro's. De reputatie van de Europese Centrale Bank is naar de vaantjes en dat kan op de koers van de euro gaan wegen.

Alan Ruskin, hoofd foreign-exchange strategie bij Royal Bank of Scotland Group, is van mening dat de onrust in de eurozone onvermijdelijk op de koers van de euro moet gaan wegen. De aangekondigde bezuinigingen gaan hoe dan ook de economische groei afremmen, waardoor het scenario van een harde landing voor de euro mogelijk wordt. Ruskin sluit zelfs niet uit dat de euro op weg is naar pariteit met de dollar, wat zou betekenen dat 1 euro nog 1 dollar waard is. Hij ziet de euro tegen het einde van het jaar wegzakken tot 1,1650 dollar. Volgend jaar kan dat dan 1,14 dollar worden. Deze week is de koers van de euro al met 1,20% gedaald. Stuart Thomson, fondsbeheerder bij Ignis Asset Management in Glasgow, is van mening dat een aantal centrale banken al zijn gestopt met het kopen van euro's. De reputatie van de Europese Centrale Bank is naar de vaantjes en dat kan op de koers van de euro gaan wegen.