De onenigheid tussen beide landen kan in de toekomst opnieuw gaan opduiken. President van de Europese Centrale Bank Jean-Claude Trichet voert momenteel campagne om lessen te trekken uit de Griekse crisis.

Griekenland was eerst, maar ook Spanje, Portugal, Ierland... kunnen met begrotingsproblemen te maken krijgen. De dwang om het deficiet terug te dringen, kan leiden tot het terugtrekken van de economische steunmaatregelen, een double-dip recessie en zelfs deflatie in een groot deel van de landen van de eurozone.

Deutsche Bank en HSBC hebben al voorspeld dat de trager dan verwachte groei de ECB er van kan weerhouden om de rente op te trekken.

BlueGold Capital Management LLP ziet de Amerikaanse economie sneller groeien dan de Europese, waardoor de FED sneller dan de ECB de basisrente kan verhogen. Gevolg is dat de koers van de euro gaat tuimelen.

Stephen Jen, managing director van hedge-fund groep BlueGold in Londen, ziet de euro terugvallen tot 1,20 dollar en dat voor de eerste keer sinds maart 2006. Jen adviseert om voorzichtig te blijven met de euro.

De onenigheid tussen beide landen kan in de toekomst opnieuw gaan opduiken. President van de Europese Centrale Bank Jean-Claude Trichet voert momenteel campagne om lessen te trekken uit de Griekse crisis. Griekenland was eerst, maar ook Spanje, Portugal, Ierland... kunnen met begrotingsproblemen te maken krijgen. De dwang om het deficiet terug te dringen, kan leiden tot het terugtrekken van de economische steunmaatregelen, een double-dip recessie en zelfs deflatie in een groot deel van de landen van de eurozone. Deutsche Bank en HSBC hebben al voorspeld dat de trager dan verwachte groei de ECB er van kan weerhouden om de rente op te trekken. BlueGold Capital Management LLP ziet de Amerikaanse economie sneller groeien dan de Europese, waardoor de FED sneller dan de ECB de basisrente kan verhogen. Gevolg is dat de koers van de euro gaat tuimelen. Stephen Jen, managing director van hedge-fund groep BlueGold in Londen, ziet de euro terugvallen tot 1,20 dollar en dat voor de eerste keer sinds maart 2006. Jen adviseert om voorzichtig te blijven met de euro.