De ECB zit inderdaad op een deflatie-spoor en dit ondanks het feit dat ze euro-obligaties inkoopt. Mosler voorspelde al in juni, toen de euro nog aan 1,19 dollar noteerde, dat de euro weer in koers zou gaan stijgen.

Hij gelooft dat momenteel niets de opmars van de euro kan stoppen, aangezien de Amerikanen er alle belang bij hebben om de dollarkoers te laten verzwakken. De VS hoopt zich zo een weg uit de recessie te exporteren.

De ECB is weliswaar staatsobligaties beginnen in te kopen, maar dat gebeurt terwijl er tegelijkertijd strenge besparingsmaatregelen doorgevoerd worden. Deze strategie kan alleen maar tot deflatie leiden.

De ECB zit inderdaad op een deflatie-spoor en dit ondanks het feit dat ze euro-obligaties inkoopt. Mosler voorspelde al in juni, toen de euro nog aan 1,19 dollar noteerde, dat de euro weer in koers zou gaan stijgen. Hij gelooft dat momenteel niets de opmars van de euro kan stoppen, aangezien de Amerikanen er alle belang bij hebben om de dollarkoers te laten verzwakken. De VS hoopt zich zo een weg uit de recessie te exporteren. De ECB is weliswaar staatsobligaties beginnen in te kopen, maar dat gebeurt terwijl er tegelijkertijd strenge besparingsmaatregelen doorgevoerd worden. Deze strategie kan alleen maar tot deflatie leiden.