De eenheidsmunt ging doort de grens van 1,32$ en vervolgens die van 1,33$ laat op de avond diezelfde donderdag. Zo zit de euro nu weer op het niveau van februari 2013.

Vanuit grafisch perspectief kan men volgens Géraud Missonnier van Saxo Bank Belgium constateren dat de evolutie van de EURUSD sinds het begin van het jaar 2013 min of meer een dubbele bodem gevormd heeft, gekenmerkt door een opeenvolging van twee holtes van ongeveer dezelfde grootte.

Deze twee laagste punten zijn symmetrisch en tekenen zich af in eenzelfde tijdsperspectief, wat de indruk van die dubbele bodem nog versterkt.

Bovendien ligt de kostendrempel op 1,32$ (het hoogste punt tussen de beide dalen) en is deze duidelijk overschreden wat volgens Géraud Missonnier een bewijs levert van de zwakke verkoopdruk op de euro ten opzichte van de dollar met een een volume dat toeneemt.

Voor de 'grafische' beleggers die zich uitsluitend baseren op de technische analyse, tekent zich een interessante instappunt uit op de EURUSD, eerst rond de eerste weerstand aan 1,33$ en nadien zelfs over de symbolische drempel van 1,35$. Maar let op, er kan zich ook een 'throwback' (terugval op cassure) voordoen en daarom vertraagt de progressie van de figuur in W.

Tijdens deze throwback kunnen beleggers soms profiteren van de daling om hun positie te versterken met behulp van een gerelateerd stop order net onder de nekdrempel. Het doel voor de EURUSD is om binnen de 3 à 4 weken op het niveau van 1,35$ te staan, het niveau van midden-februari.

De eenheidsmunt ging doort de grens van 1,32$ en vervolgens die van 1,33$ laat op de avond diezelfde donderdag. Zo zit de euro nu weer op het niveau van februari 2013. Vanuit grafisch perspectief kan men volgens Géraud Missonnier van Saxo Bank Belgium constateren dat de evolutie van de EURUSD sinds het begin van het jaar 2013 min of meer een dubbele bodem gevormd heeft, gekenmerkt door een opeenvolging van twee holtes van ongeveer dezelfde grootte. Deze twee laagste punten zijn symmetrisch en tekenen zich af in eenzelfde tijdsperspectief, wat de indruk van die dubbele bodem nog versterkt. Bovendien ligt de kostendrempel op 1,32$ (het hoogste punt tussen de beide dalen) en is deze duidelijk overschreden wat volgens Géraud Missonnier een bewijs levert van de zwakke verkoopdruk op de euro ten opzichte van de dollar met een een volume dat toeneemt. Voor de 'grafische' beleggers die zich uitsluitend baseren op de technische analyse, tekent zich een interessante instappunt uit op de EURUSD, eerst rond de eerste weerstand aan 1,33$ en nadien zelfs over de symbolische drempel van 1,35$. Maar let op, er kan zich ook een 'throwback' (terugval op cassure) voordoen en daarom vertraagt de progressie van de figuur in W. Tijdens deze throwback kunnen beleggers soms profiteren van de daling om hun positie te versterken met behulp van een gerelateerd stop order net onder de nekdrempel. Het doel voor de EURUSD is om binnen de 3 à 4 weken op het niveau van 1,35$ te staan, het niveau van midden-februari.