De dollar index steeg tot het hoogste niveau sinds september, vooral ten opzichte van de euro. Die euro kan het sentiment op Wall Street blijven bepalen, want de ratio euro/dollar is uiteraard erg belangrijk voor de exportgerichte bedrijven in de Verenigde Staten.

Gisterenavond maakte Hewlett-Packard als één van de laatste grote Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven de kwartaalcijfers bekend. De resultaten vielen zeker niet tegen, want in reactie op de cijfers noteert de koers van HP in de nabeurshandel meer dan 6% hoger.

De dollar index steeg tot het hoogste niveau sinds september, vooral ten opzichte van de euro. Die euro kan het sentiment op Wall Street blijven bepalen, want de ratio euro/dollar is uiteraard erg belangrijk voor de exportgerichte bedrijven in de Verenigde Staten. Gisterenavond maakte Hewlett-Packard als één van de laatste grote Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven de kwartaalcijfers bekend. De resultaten vielen zeker niet tegen, want in reactie op de cijfers noteert de koers van HP in de nabeurshandel meer dan 6% hoger.