Dat is ongeveer evenveel als gisterenavond. De euro kan de gerealiseerde winsten dus goed vasthouden. De opmars van de dollar werd afgeremd door de publicatie van tegenvallende Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand december.

Andrew Chaveriat, technisch analist in New York bij BNP Paribas SA, is van menig dat de euro nu kan doorstijgen naar 1,4750 dollar. Op de chart is namelijk een belangrijke weerstand doorbroken.

Daarmee lijkt de euro op weg naar een nieuwe piek sinds 11 december. Gisteren bereikte de euro op 1,4557 dollar het hoogste niveau sinds 16 december. Volgens Chaveriat zou de opwaartse beweging vrij snel kunnen gebeuren.

De euro's weekly momentum indicator geeft een positief signaal in de vorm van een "cusp of a bullish crossover", een technisch signaal dat meestal wijst op een "multi-week" rebound.

Chaveriat sluit niet uit dat de euro verder zal stijgen tot in eerste instantie 1,48 dollar en daarna zelfs tot 1,4950 dollar. Het ziet er in ieder geval naar uit dat de opmars van de dollarkoers voorlopig is tot staan gebracht.

Dat is ongeveer evenveel als gisterenavond. De euro kan de gerealiseerde winsten dus goed vasthouden. De opmars van de dollar werd afgeremd door de publicatie van tegenvallende Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand december. Andrew Chaveriat, technisch analist in New York bij BNP Paribas SA, is van menig dat de euro nu kan doorstijgen naar 1,4750 dollar. Op de chart is namelijk een belangrijke weerstand doorbroken. Daarmee lijkt de euro op weg naar een nieuwe piek sinds 11 december. Gisteren bereikte de euro op 1,4557 dollar het hoogste niveau sinds 16 december. Volgens Chaveriat zou de opwaartse beweging vrij snel kunnen gebeuren. De euro's weekly momentum indicator geeft een positief signaal in de vorm van een "cusp of a bullish crossover", een technisch signaal dat meestal wijst op een "multi-week" rebound. Chaveriat sluit niet uit dat de euro verder zal stijgen tot in eerste instantie 1,48 dollar en daarna zelfs tot 1,4950 dollar. Het ziet er in ieder geval naar uit dat de opmars van de dollarkoers voorlopig is tot staan gebracht.