Het feit dat de Chinese economie tijdens het vierde kwartaal sneller dan verwacht groeide, betekent dat de Chinese centrale bank de rente verder kan verhogen. Daardoor neemt de greenback als vluchtmunt opnieuw toe.

Vanmorgen werd de euro in Tokio verhandeld aan 1,3460 dollar, ten opzichte van een slotkoers van 1,3473 dollar gisterenavond in New York. Gisterenavond bereikte de euro een piek sinds 23 november op 1,3539 dollar.

Marito Ueda, senior managing director in Tokio bij FX Prime Corp, is van mening dat een Chinese renteverhoging gevolgen zal hebben voor de financiële markten. Ook de verhouding euro/dollar zal er door beïnvloed worden.

Het feit dat de Chinese economie tijdens het vierde kwartaal sneller dan verwacht groeide, betekent dat de Chinese centrale bank de rente verder kan verhogen. Daardoor neemt de greenback als vluchtmunt opnieuw toe. Vanmorgen werd de euro in Tokio verhandeld aan 1,3460 dollar, ten opzichte van een slotkoers van 1,3473 dollar gisterenavond in New York. Gisterenavond bereikte de euro een piek sinds 23 november op 1,3539 dollar. Marito Ueda, senior managing director in Tokio bij FX Prime Corp, is van mening dat een Chinese renteverhoging gevolgen zal hebben voor de financiële markten. Ook de verhouding euro/dollar zal er door beïnvloed worden.