2013 belooft een moeilijk jaar te worden voor Spanje, dat al vanaf de eerste maand van het jaar zich op grote schaal moet herfinancieren.

De onzekerheid of premier Mariano Rajoy al dan niet om hulp zal vragen, kan de emissie van nieuwe obligaties bemoeilijken.

Jens Nordvig, een collega van Newton bij Nomura, voegt daar nog de politieke onzekerheid in Italië aan toe. Voorlopig ligt daar niemand echt wakker van, maar de toegenomen onzekerheid is zeker geen goed nieuws.

Newton en Nordwig zien de euro in de loop van volgend jaar het trendkanaal tussen 1,25 en 1,30 euro naar beneden doorbreken.

2013 belooft een moeilijk jaar te worden voor Spanje, dat al vanaf de eerste maand van het jaar zich op grote schaal moet herfinancieren. De onzekerheid of premier Mariano Rajoy al dan niet om hulp zal vragen, kan de emissie van nieuwe obligaties bemoeilijken. Jens Nordvig, een collega van Newton bij Nomura, voegt daar nog de politieke onzekerheid in Italië aan toe. Voorlopig ligt daar niemand echt wakker van, maar de toegenomen onzekerheid is zeker geen goed nieuws. Newton en Nordwig zien de euro in de loop van volgend jaar het trendkanaal tussen 1,25 en 1,30 euro naar beneden doorbreken.