Het renteverschil tussen Europa en de Verenigde Staten kan zodoende oplopen, met als belangrijkse slachtoffer de euro. De koers van de euro kan in de komende maanden fors dalen. De Europese politici zouden overigens niets liever zien dan een zwakke euro.

Vooral de probleemlanden in de Europese periferie zouden gebaat zijn bij een correctie in de koers van de euro, kwestie van hun exportpositie veilig te stellen. Toevallig of niet, Duitsland was het enige land dat op de meeting van de Europese Centrale Bank protesteerde tegen de doorgevoerde renteverlaging.

Het renteverschil tussen Europa en de Verenigde Staten kan zodoende oplopen, met als belangrijkse slachtoffer de euro. De koers van de euro kan in de komende maanden fors dalen. De Europese politici zouden overigens niets liever zien dan een zwakke euro. Vooral de probleemlanden in de Europese periferie zouden gebaat zijn bij een correctie in de koers van de euro, kwestie van hun exportpositie veilig te stellen. Toevallig of niet, Duitsland was het enige land dat op de meeting van de Europese Centrale Bank protesteerde tegen de doorgevoerde renteverlaging.