De Europese economie zou anderzijds wel gebaat zijn bij een lagere koers van de euro, want de economische situatie is in een aantal Europese landen op zijn zachtst gezegd belabberd te noemen. Het beste voorbeeld daarvan is Frankrijk, waar de index van de aankoopmanagers vorig maand nogmaals een diepe duik heeft genomen.

ECB-president Mario Draghi verklaarde eerder deze maand nogmaals dat een verdere stijging van de koers van de euro de economische opleving in gevaar zou brengen. De risico's voor de economie bevinden zich nog steeds aan de onderzijde en dus zal de ECB volgens Draghi niet aarzelen om onconventionele maatregelen te nemen om de groei veilig te stellen.

De Europese economie zou anderzijds wel gebaat zijn bij een lagere koers van de euro, want de economische situatie is in een aantal Europese landen op zijn zachtst gezegd belabberd te noemen. Het beste voorbeeld daarvan is Frankrijk, waar de index van de aankoopmanagers vorig maand nogmaals een diepe duik heeft genomen. ECB-president Mario Draghi verklaarde eerder deze maand nogmaals dat een verdere stijging van de koers van de euro de economische opleving in gevaar zou brengen. De risico's voor de economie bevinden zich nog steeds aan de onderzijde en dus zal de ECB volgens Draghi niet aarzelen om onconventionele maatregelen te nemen om de groei veilig te stellen.