Maar Farage gaat in zijn kritiek op Europa veel verder dan alleen maar Van Rompuy. Naar de mening van de Brit zal de euro een trage, stille dood sterven. Het enthousiasme voor de eenheidsmunt is zienderogen gekrompen als gevolg van de bailouts en de besparingsmaatregelen.

De Europese integratie is na de Tweede Wereldoorlog opgestart om de Europese landen dichter bij elkaar te brengen, maar bekeken over de langere termijn heeft ze het omgekeerde effect bewerkstelligd. De kloof tussen de verschillende Europese landen dreigt alleen maar groter en groter te worden.

Maar Farage gaat in zijn kritiek op Europa veel verder dan alleen maar Van Rompuy. Naar de mening van de Brit zal de euro een trage, stille dood sterven. Het enthousiasme voor de eenheidsmunt is zienderogen gekrompen als gevolg van de bailouts en de besparingsmaatregelen. De Europese integratie is na de Tweede Wereldoorlog opgestart om de Europese landen dichter bij elkaar te brengen, maar bekeken over de langere termijn heeft ze het omgekeerde effect bewerkstelligd. De kloof tussen de verschillende Europese landen dreigt alleen maar groter en groter te worden.