Anderzijds blijft de koers van de euro maar stijgen ten opzichte van de dollar en dat maakt sommige analisten stilaan toch wantrouwig. Een te sterke euro zal namelijk de Europese export afremmen, waarbij op de eerste plaats Duitsland het slachtoffer dreigt te worden.

Iedereen vraagt zich af vanaf welk niveau een te dure euro de Duitsers pijn zal doen. Een echte pijndrempel is er niet, die blijft afhankelijk van het tempo waarin de wereldeconomie groeit. Aan het huidige tempo mag worden aangenomen dat vanaf het niveau van 1,37 dollar de euro de Duitse economie pijn zal doen.

Anderzijds blijft de koers van de euro maar stijgen ten opzichte van de dollar en dat maakt sommige analisten stilaan toch wantrouwig. Een te sterke euro zal namelijk de Europese export afremmen, waarbij op de eerste plaats Duitsland het slachtoffer dreigt te worden. Iedereen vraagt zich af vanaf welk niveau een te dure euro de Duitsers pijn zal doen. Een echte pijndrempel is er niet, die blijft afhankelijk van het tempo waarin de wereldeconomie groeit. Aan het huidige tempo mag worden aangenomen dat vanaf het niveau van 1,37 dollar de euro de Duitse economie pijn zal doen.